Goedkope hosting

Als je opzoek bent naar goedkope hosting, zijn er veel hostingbedrijven waar je een pakket kan afsluiten.
Er is een aanzienlijk aanbod, in vele verschillende vormen bij talloze grote en kleine hostingbedrijven.
Zoek je een host speciaal voor WordPress hosting? Er zijn veel goedkope hostingpakketten bij verschillende hosts. Er is ook gespecialiseerde goedkope hosting voor Magento, Joomla, Drupal, TYPO3 en andere content management systemen. In veel gevallen gaat het om shared hosting maar er zij ook vele verschillende aanbieders van goedkope VPS hosting.

Goedkope hosting? Shared hosting!

Shared hosting is de meest voorkomende vorm van hosting ter wereld.
Magento Managed VPSTevens is shared hosting de goedkoopste vorm van hosting. Shared hosting is erg goedkoop omdat de klant gebruik maakt van een gedeelde hostingomgeving.
De webserver en het IP adres worden gedeeld met de websites van andere klanten.
Een klant heeft geen root toegang, dat heeft alleen het hostingbedrijf.
Technisch is shared hosting de meest zorgeloze vorm van hosting, de host zorgt ervoor dat de software e.d. geüpdatet worden.
Een nadeel van shared hosting is dat men de capaciteiten van een webserver moet delen, als een website een zwaar beslag legt op de webserver, dan heeft dat ook gevolgen voor de andere websites die de webserver gebruiken.

Er zijn veel aanbieders van shared hosting. De goedkoopste shared hosting aanbieders zijn momenteel Versio en Robohost. Versio is het goedkoopste en biedt veel mogelijkheden, Robohost is net iets duurder.

Het is bij Versio mogelijk om een onbeperkt aantal email adressen, FTP accounts en databases aan te maken. Tevens mag een klant niet 1 maar maximaal 25 domeinnamen hosten.
Middels Directadmin en Installatron kan men makkelijk een domeinnaam toevoegen.
Klanten krijgen bij het goedkoopste shared hostingpakket 1500 MB schijfruimte en 20 GB dataverkeer. WordPress, Joomla, Drupal en vele andere content management systemen werken goed. Per jaar betaald men € 7,26 inclusief BTW, exclusief een domeinnaam. Wie shared hosting bij Versio afneemt voor 4 jaar betaald € 6,09 inclusief BTW per jaar. Een .nl domeinnaam kost € 3.49, een .eu domeinnaam € 2,99 en een .com € 7.49. Het is mogelijk om een uniek IP4 adres aan te vragen en ook SSL certificaten zijn te koppelen aan een website.
Zonder uniek IP4 adres krijgt men een gedeeld SSL certificaat, met een uniek IP4 adres kan men kiezen uit alle mogelijke soorten certificaten.

Robohost biedt shared hosting aan voor € 1,50 per maand
Goedkope hostingJe krijgt dan 10 GB schijruimte, 250 GB dataverkeer en 100 email adressen.
Het is mogelijk om 4 websites te hosten op het shared hostingpakket.
Vanuit cPanel kan men zelf software installeren, backup’s maken of domeinnamen toevoegen. Domeinnamen zijn bij Robohost iets duurder dan bij Versio, een .nl domeinnaam kost € 5,65 een .com € 9,50 en een .eu domeinnaam €8,65.
Een shared hostingpakket inclusief .nl domeinnaam kost per jaar € 18,00

Goedkope hosting voor VPS

VPS hosting heeft veel voordelen ten opzichte van shared hosting. Een VPS, virtual private server, wordt niet gedeeld met anderen, men heeft een eigen webserver en een eigen IP adres.
Je hebt dus geen last van websites van andere klanten die op hetzelfde IP adres zitten met dezelfde webserver.
Een VPS is een stuk duurder dan shared hosting maar kent veel voordelen. Omdat een VPS een eigen IP adres heeft, is het makkelijker om een eigen SSL certificaat toe te voegen. Over het algemeen laden websites die op een VPS worden gehost ook een stuk sneller.
Er zijn 2 gangbare vormen van VPS hosting, namelijk managed VPS hosting en reguliere VPS hosting. Bij reguliere VPS hosting is de klant zelf verantwoordelijk voor de VPS, de host is niet verantwoordelijk.
Bij managed VPS hosting moet het hostingbedrijf ervoor zorgen dat alle software bij tijds wordt geüpdatet en dat de VPS optimaal functioneert. Wie weinig technische kennis heeft kan het beste gaan voor managed VPS hosting.

De goedkoopste VPS aanbieders

Webxtra biedt de allergoedkoopste VPS hosting aan maar men moet een contract afsluiten voor 3 maanden, terwijl het bij de meeste VPS hosts zo is dat men een contract per maand kan afsluiten.
Webxtra biedt geen managed VPS aan voor dit bedrag en biedt ook geen gratis ondersteuning aan. Het VPS pakket is uitsluitend voor gevorderde gebruikers.
Men krijgt 256 MB geheugen, 10 GB schijfruimte en 100 GB dataverkeer.
Voor het gebruik van cPanel rekent Webxtra € 15,00 per maand extra, voor DirectAdmin € 8,00 per maand.
Wie dus gebruik wilt maken van een webbased control panel, is bij Webxtra toch relatief veel geld kwijt.

Er zijn talloze hostingbedrijven die een managed VPS aanbieden.
Voor € 50,- per maand is het bij Yourhosting mogelijk om een managed VPS af te nemen. Inbegrepen zijn 25 GB schijfruimte, 150 GB dataverkeer een control panel en yourhosting biedt een SLA 3 aan.

Managed VPS voor Magento

Wie een drukke Magento webwinkel heeft, kan het beste een VPS afnemen.
Een VPS is immers stabieler dan shared hosting en omdat een VPS al een eigen IP adres heeft is het mogelijk om een ieder soort SSL certificaat te gebruiken.
Een managed VPS is nog makkelijker en wat het helemaal praktisch maakt is een managed VPS voor Magento. Er zijn enkele aanbieders die een managed VPS aanbieden welke speciaal geoptimaliseerd is voor het gebruik van Magento.
XLhosted biedt bijvoorbeeld een dergelijke VPS hosting account aan.